Menneskehandel og matkasting

.


Siste uken før vi tok høstferie gjorde vi litt av hvert.Tirsdag ettermiddag reiste vi på teater hvor vi så ett stykke som handlet om menneskehandel. Skuespillerne Beate Frostad og Astrid Elise Sæterøy har lenge jobbet for å sette sammen stykket ved å undersøke fakta, rapporter, protokoller o.l. De har snakket med ofre som har vært utsatt for prostitusjon og kommer med sterke historier. Det er ett stykke om håp og drømmer. Håp om en bedre hverdag. Noen av de unge jentene "vet" hva de går til men var ikke forberedt på hva det faktisk innebar. Ender opp med stor "gjeld" til bakmenn, vold og drapstrusler. Det setter en stor kontrast på hverdagen vi er vandt til og hverdagen dems. Ett godt gjennomført stykke som satte tankene i gang. 
Torsdag morgen startet vi med frokost seminar på kulturhuset. Temaet var matkasting, slik løser vi problemet. Forskere, politikere og industrien kom med sine løsninger til problemet. Vi kaster så mye mat at vi kunne nesten mettet en million mennesker med alt som blir kastet. Dette var interessant og det er virkelig noen store tall å tenke over. Vi kaster altfor mye mat som fortsatt er brukbar.. Så etter seminaret var vi på kino og så kongens nei som omhandler kongefamilien april 1940 under de 3 dramatiske døgnene hvor kongen får valget om å overgi seg eller døden. Så etter en innholdsrik uke tok vi høstferie og når vi kommer tilbake er det ikke lenge før vi legger ut på vår første reise!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

+
En blogg som følger reiselivsklassen på Holtekilen folkehøyskole 2016/2017. Her kommer det oppdatering på våre reiser og skolehverdagen vår :-)


Kategorier
Arkiv

Gratisdesign laget av Tonjemt


hits