Interrail i Europa

For øyeblikket befinner reiseliv seg på toget på vei til Berlin. Vi har nemlig lagt ut på vår første tur! Vi er på en liten interrail tur hvor vi skal besøke tre forskjellige byer på en uke. Første stopp var Amsterdam som ligger i Nederland, så er det Berlin som ligger i Tyskland og siste stopp er Praha som ligger i Tsjekkia. Vi reiste med fly til Amsterdam torsdag morgen og det tok ikke lange tiden før vi var på Schiphol flyplass. Vi bodde på ett hostel som het WOW, ett veldig fint hostell med store rom. Første dagen brukte vi tid på å se oss rundt. Vi var i red light district som jeg tror sjokkerte alle litt. Så tok vi båt igjennom Amsterdams kanaler før vi hadde litt fritid og fikk vandre rundt på egenhånd. Den andre dagen startet vi med Van Gogh museumet, vi fikk tour rundt via headset og det var mye vakker kunst. Etter dette fikk vi velge litt hva vi ville fordi vi ville forskjellige ting. Noen var på erotisk museum i mens noen var å så på Banksy & Warhol exhibition. Vi skulle så på Anne Frank huset senere men dette ble det ikke noe av grunnet en kø som var altfor lang.. Det er fortsatt mye turister selv om vi reiser på høsten! Så denne dagen ble det en del fritid hvor alle gjorde litt forskjellige ting. Så nå sitter vi på toget, på vei til Berlin. Litt over en seks timers togtur før vi er fremme. Da skal vi være i Berlin frem tirsdag, så da er det ny by og nye eventyr!

Menneskehandel og matkasting


Siste uken før vi tok høstferie gjorde vi litt av hvert.Tirsdag ettermiddag reiste vi på teater hvor vi så ett stykke som handlet om menneskehandel. Skuespillerne Beate Frostad og Astrid Elise Sæterøy har lenge jobbet for å sette sammen stykket ved å undersøke fakta, rapporter, protokoller o.l. De har snakket med ofre som har vært utsatt for prostitusjon og kommer med sterke historier. Det er ett stykke om håp og drømmer. Håp om en bedre hverdag. Noen av de unge jentene "vet" hva de går til men var ikke forberedt på hva det faktisk innebar. Ender opp med stor "gjeld" til bakmenn, vold og drapstrusler. Det setter en stor kontrast på hverdagen vi er vandt til og hverdagen dems. Ett godt gjennomført stykke som satte tankene i gang. 
Torsdag morgen startet vi med frokost seminar på kulturhuset. Temaet var matkasting, slik løser vi problemet. Forskere, politikere og industrien kom med sine løsninger til problemet. Vi kaster så mye mat at vi kunne nesten mettet en million mennesker med alt som blir kastet. Dette var interessant og det er virkelig noen store tall å tenke over. Vi kaster altfor mye mat som fortsatt er brukbar.. Så etter seminaret var vi på kino og så kongens nei som omhandler kongefamilien april 1940 under de 3 dramatiske døgnene hvor kongen får valget om å overgi seg eller døden. Så etter en innholdsrik uke tok vi høstferie og når vi kommer tilbake er det ikke lenge før vi legger ut på vår første reise!

Les mer i arkivet » Oktober 2016 » September 2016


En blogg som følger reiselivsklassen på Holtekilen folkehøyskole 2016/2017. Her kommer det oppdatering på våre reiser og skolehverdagen vår :-)


gratisdesign av Tonjemt
hits