Marokko


Dette er hva som møtte oss hver eneste dag, veldig fint der vi bodde! Hotel Al Mogar. 


På vei til det store markedet hvor læreren vår Kari Cecilie viser vei!


En veldig fin moske vi kun så fra utsiden. 


En stk fornøyd Trym! 


Ved inngangen til markedet. 


Inne på markedet var det virkelig alt mulig. Klær, sko, mat, krydder, smykker. Dette er ett virkelig stort marked! 


En annen del av markedet. 


Geiter i trær! Det er noe av det merkeligste og kuleste.


Fra en plass vi spiste lunsj og Victoria & Trym. 


Vi var å besøkte ett apotek hvor det satt to eldre kvinner og produserte marokkanske produkter.


Fra den ene dagen hvor vi besøkte en landsby. En ca 2 timer busstur vekk fra der vi bodde. 


Her er en av de lokale som lager te på Marokko vis! Han skulle vise oss hvordan han lagde den, for at vi så senere hadde en te konkurranse og det var om å gjøre å lage den beste. 


Taha er ivrig! 


En kvinne som gikk forbi oss på veien med tung last. 


Dagen i landsbyen delte vi oss litt på ett tidspunkt hvor noen av oss valgte å reise til en barneskole. På veien møtte vi mange forskjellige mennesker. 


To skjønne jenter! 


En blid guttegjeng som vi også var med i klasserommet til for å se hvordan de hadde det. 

Det var vel på tide med noen bilder fra denne turen også! Marokko var en innholdsrik tur og det var en del program på planen, men vi fikk utnyttet dagene til det fulleste. Det ble mange nye inntrykk og opplevelse av en annen kultur. Det var virkelig en spennende destinasjon! 

Nobels fredsprisHvert år deles det ut en veldig viktig pris, Nobels fredspris. I år gikk prisen til Colombias president Juan Manuel Santos. Begrunnelsen for at Santos fikk prisen er grunnet hans harde innsats i å få slutt på den 50 år lange borgerkrigen i landet. En krig som har kostet minst 220 000 mennesker livet. Prisen sees også på som en hyllest til det colombianske folket. Helgen som var har vi fokusert nettopp på denne prisen og hyllesten til fredspris vinneren. Lørdag samlet skolen seg for å se utdelingen før vi senere på kvelden var med å gikk i fakkeltog. Fakkeltoget var vakkert, livlig og en feiring for colombianerne. Fint og være med på å feire noe som er så viktig. Fakkeltoget endte ved Grand Hotel hvor Santos kom ut på balkongen og vinket til oss. Søndag kveld var det klart for Nobels fredspris konsert hvor hele skolen reiste for å få med oss en konsert som er en feiring til prisvinneren. Som Santos selv sa på scenen under konserten,"Musikk samler mennesker, dette er en feiring for oss og for fred". 

Les mer i arkivet » Desember 2016 » November 2016 » Oktober 2016


En blogg som følger reiselivsklassen på Holtekilen folkehøyskole 2016/2017. Her kommer det oppdatering på våre reiser og skolehverdagen vår :-)


gratisdesign av Tonjemt
hits